Βασιλόπιτα-συνταγή

DSC03126Η συνταγή είναι της αγαπημένης σεφ Αργυρώ Μπαρμπαριγου με μικρές παραλαγές.
Χρειαζόμαστε
175ml χλιαρό γάλα
150gr κρυσταλλική ζάχαρη
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
100γρ βούτυρο η μαργαρίνη
42gr -1 κύβο νωπή μαγιά
1-2 βανίλιες
1 ολόκληρο γλυκάνισο-αστεράκι θα το βράσουμε μεσ’το γάλα
τριμμένη φλούδα απο 1-2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι
λίγο μαχλέπι και λίγο κακουλέ
3 αυγά που έχουμε βγάλει τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το ψυγείο,
στο κονιάκ εμποτισμένες σταφίδες, αποξηραμένα cranberries, μπορούμε να προσθέσουμε επίσης ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα,και άμα θέλουμε σταγόνες σοκολάτας όμως στο τέλος.
650 gr αλεύρι Κουλα η αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 αυγό για να αλείψετε τη Βασιλόπιτα για το χρώμα πριν το ψήσιμο,για το δεκόρ γλάσο η αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα, ή αμυγδαλώπαστα.
Εγώ ζυμώνω στο αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα ζύμες, πρώτα βράζουμε με το γάλα και το βούτυρο, 1 αστεροειδή γλυκάνισο,/μετά το βγάζουμε/,στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε χλιαρό γάλα στο αρτοπαρασκευαστή και τρίβουμε την μαγιά,έπειτα προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά το μέλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη ζάχαρη, τριμμένη φλούδα απο πορτοκάλι και λεμόνι, αυγά, αποξηραμένα φρούτα, και τελικά σταδιακά βάζουμε και το αλεύρι μας.Όταν τελειώσει το πρόγραμμα μεταφέρουμε τη ζύμι μας σε στρόγγυλη φόρμα,πάνω σε χαρτί ψησίματος,βουτύρώνουμε καλά τη φόρμα μας!
Βάζουμε τη φόρμα με το ζύμάρι στους 50 βαθμούς στο φούρνο,σκεπασμένο και απο κάτω βαλτε ενα μικρό ταψάκι με νερό για να έχει τη κατάλληλη υγρασια.
Το αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.
Στη συνέχεια αλείφουμε τη βασιλόπιτα απαλά με αυγό και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς- 40 λεπτά.
Ψημένη τη βάζουμε πάνω στη σχάρα να κρυώσει.Στολίζουμε σύμφωνα με τη φαντασία μας.