Γεμιστά μελιτζανάκια Τουρσί της Καίτης

Γεμιστά μελιτζανάκια -τουρσί
Αυτή η συνταγή έμαθα από την φίλι μου Καίτη και είμαι πολύ ευγνώμων σε αυτήν γι ‘αυτόν!

Βάζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει,ρίχνουμε και ένα μπουκαλάκι ξίδι, μελιτζάνες χαράζουμε από επάνω μέχρι κάτω, αλλά μόνο χαράζουμε για να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε ,τα χαραγμένα μελιτζάνια βράζουμε περίπου 5 λεπτά.

Προετοιμασία της γέμισης:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, κόκκινη πιπεριά, φύλλα σέλινο και το σκόρδο, τρίβουμε καρότο
Βάζουμε μπόλικο αλάτι και σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά με τα χεράκια μας.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε τα μελιτζανάκια μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύτερο ταψί και ρίχνουμε το ξίδι ,να καλύψει τα μελιτζανάκια , τα αφήνουμε για 24 ώρες .Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μεγάλα,βαθιά τάπερ η γυάλινα δοχεία με καπάκι, τα γεμίζουμε με σπορέλαιο και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Έτσι μας κρατάνε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν χαλάνε!
Φυσικά, αν κάνουμε μια μικρότερη ποσότητα βάζουμε σε ελαιόλαδο και το κρατάμε έξω από το ψυγείο,να μην κόψει το λάδι.Αυτή η λυχουδία είναι πολύ κατάλληλο συνοδευτικό με ρεβιθάδα , φασόλια,κ.τ.λ.π. Εγώ τα λατρεύω και τα τρώω και έτσι με ψωμάκι και κομματάκι φέτα.
Καλή επιτυχία!

Advertisements