Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα
500γρ έτοιμη σφολιάτα η θα φτιάξουμε χωριάτικο φύλλο μόνοι μας και θα χρειαστούμε
900γρ αλεύρι Κούλα η βάζουμε απλό αλεύρι για όλες τις χρήσης
500μλ νερό
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές ξίδι
1 κουτάλι αλάτι
Για άλειμμα βιτάμ σοφτ
Για λάδωμα τον φύλλων περίπου 100γρ βιτάμ πλάκα λιωμένο μαζί με 50-80 μλ λάδι

Στη πορεία θα δούμε πόσο λάδωμα χρειάζεται . Το ζυμαράκι μας είναι ελαστικό , ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκανίτσας και δεν κολλάει πλέον στα χέρια μας . Κόβουμε μικρές μπαλίτσες τόσες που χωράνε στο παλάμη μας . Εικόνες θα βρείτε στη συνταγή για σπανακόπιτα βήμα βήμα. Βγαίνουν περίπου 16 μπαλίτσες, όποιες λίγο ανοίγουμε με το μικρό πλάστη και ανά 3 ενώνουμε με βτάμ / βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο/ .Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλα, από τα 3 μικρά θα ανοίξουμε 1 φύλλο.
Ετοιμάζουμε και τη γέμιση μας,
1κγ πορτοκαλή-κίτρινη κολοκύθα ,μπορούμε να βράσουμε κομμάτια μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα με το πιρούνι θα κάνουμε ένα ντιπ.
2. τρόπος
Μπορούμε να τη καθαρίσουμε και να τη τρίψουμε στο τρίφτη , μετά θα λιώσουμε στο βαθύ τηγάνι βούτυρο η σπορέλαιο και να το σοτάρουμε για να μαλακώσει λιγάκι.
Επίσης να τη βράσουμε κομμένη σε καβάκια και να προσθέσουμε μήλα η και κυδώνια
Άμα μας αρέσουν ,θα γίνει φανταστικά αρωματικό και θα κόψει λίγο τη έντονη χαρακτηριστική γεύση της κολοκύθας.
Χρειαζόμαστε επίσης κρυστάλλινη η καστανή ζάχαρη ,αλλά μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό
Ζαχαρούχο γάλα . Για μυρωδιά θέλουμε τριμμένη κανέλα , άμα μας αρέσει και σταφίδα.
Εγώ προτιμώ γέμιση με ζάχαρη , κανέλα ,σταφίδα και άμα έχει ακόμα πολλά υγρά προσθέτω αλεσμένα καρύδια η τριμμένη φρυγανιά.
Παίρνουμε ένα ταψάκι αυτή τι φορά μακρόστενο όχι πολύ μεγάλο , ανοίγουμε το πρώτο φύλλο μας και επειδή κάνουμε γλυκιά πίτα μ’αρέσει να χρησιμοποιώ βούτυρο ,αλλά και το βιτάμ με σπορέλαιο είναι εντάξει . Λαδώνουμε το φύλλο και βάζουμε λεπτό στρώμα από τη γέμιση μας . Από πάνω δεύτερο φύλλο και παραπάνω γέμιση , τρίτο φύλλο και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση ,τη σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και βουτυρώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τα πρώτα 10 λεπτά στους 250 βαθ.
Μετά στους 200 βαθμούς άλλα 30-35 λεπτά.
Στο τέλος πασπαλίζουμε τη πίτα μας με άχνη ζάχαρη και κανέλα/προαιρετικά/
Λίγα μυστικά ακόμα:
Επίσης πάντα λαδώνουμε η βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο!
Πάνω από τη γέμιση ρίχνουμε λίγο φρέσκο βουτυράκι.
Άμα δεν έχουμε χρόνο παίρνουμε απλός τη έτοιμη σφολιάτα και ανοίγουμε 2 φύλλα και ενδιάμεσα τη γέμιση και είμαστε έτοιμοι να το ψήσουμε
ΚΑΛΉ ΜΑΣ ΌΡΕΞΗ!
Σε αυτή έβαλα ζαχαρούχο και corn flour Έκανα και αλμυρή , και τυρόπιτα για αυτό με βγήκε μόνο τόσο μικρή

Advertisements