Κέικ Schar

Κέικ Schar

Η συνταγή είναι βασικά στο κουτί από πίσω μεριά ,αλλά εγώ πρόσθεσα 1 αυγό παραπάνω
λίγο βούτυρο και ξύσμα
Τα χρειαστούμε
Αλεύρι Schar Mix A
5 αυγά
130γρ λιωμένο βούτυρο
60μλ γάλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
Δεν βάζουμε επιπλέον μπεικιν γιατί θα μας χυθεί όλο το μίγμα έξω από την φόρμα πριν προλάβει να ψηθεί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα για κέικ η στρόγγυλη φόρμα για τούρτα , ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα άμα κολλάει η ζύμη ακόμα επάνω δεν ψήθηκε και το αφήνουμε 5 λεπτάκια ακόμη.
Πασπαλιζουμε με αχνη ζαηαρη χωρις γλουτενη
Καλή όρεξη!

Κέικ με τριμμένα μήλα

Αλεύρι Schar Mix A
60 μλ γάλα
130γρ βούτυρο
4 αυγά

1-2 τριμμένα μήλα + χυμός από μισό λεμόνι
Κανελα
Βανιλια
Καστανη ζαχαρη
Σταφιδες


Για την φορμα αλεσμένα καρύδια και λίγο βούτυρο η βιτάμ
Μπορούμε να μοιράσουμε το μίγμα σε 2 πιο μικρά φορμάκια η απλά σε μια φόρμα στρόγγυλη, τα μήλα απλώνουμε η στο πάτο της φόρμας,περιχύνουμε λίγο με λιωμένο η μετά που τα ρίξουμε το μίγμα του κέικ και τα μήλα τα βάλουμε από πάνω στο τέλος και μην ξεχάσουμε πάλι το λιωμένο βουτυράκι.
Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου και άμα το βάζουμε σε πιο μικρά φαρμάκια ασφαλώς λιγότερο δηλαδή περίπου 25-30 λεπτά
Στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Απολαύστε το, ειναι υπεροχο!