Καζάν Ντιπι-Ξύσιμο του καζανιού

Καζάν Ντιπι αλλιώς
Η συνταγή είναι από την φίλη μου την Μαργαρίτα από το μπλογκ  Συνταγές από το σπίτι , απλά την άλλαξα λιγάγι.
Η συνταγή απλά δεν υπάρχει!!!Είναι απλούστατη και πεντανόστιμο το γλυκάκι!

χρειαζόμαστε
1.5λίτρο φρέσκο γάλα
350γρ ζάχαρη
1-2 βανίλιες
100γρ βούτυρο
150γρ άμυλο πατάτας , είναι πιο νόστιμο , έχει απαλή γεύση αντί για νισεστέ καλαμποκιού,όμως άμα δεν έχουμε βάζουμε corn flour / για όποιον εχει δυσανεξια στη γλουτένη προσέχουμε να είναι πιστοποιημένα χωρής γλουτένη/
2.5 φύλλα ζελατίνης

στο τέλος 2 ίνες κρόκου Κοζάνης-Σαφράν
Ανάβουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς
Όλα τα υλικά βάζουμε μαζί στη κατσαρόλα , και ανακατεύουμε καλά ιδικά όταν ζεσταθεί το γάλα και αρχίζει και πήζει!!
Μόλις πήξει μπορούμε να προσθέσουμε 2 ίνες κρόκου Κοζάνης -σαφράν για το χρώμα / τα βγάζουμε πριν το μίγμα  αδιάσουμε σε ταψί/ παίρνουμε ένα μακρόστενο βαθύ ταψάκι 30 επί 40 και απλώνουμε μια λεπτή στρώση κάτω στο πάτο του ταψιού μας ,το πασπάλισα και με ζάχαρη
και το βάζουμε στο φούρνο να καραμελώσει και λίγο παρά πάνω.
Ρίχνουμε από πάνω τη κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει
μετά το ταψάκι μας βάζουμε στο ψυγείο.Μερίδες βάζουμε σε πιάτο αναποδογ
Καλή επιτυχία!