Καλαθάκια γεμάτα μήλα

Καλαθάκια γεμάτα μήλα

Για την ζύμη χρειαζόμαστε
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μπεικιν
200γρ ζάχαρη άχνη
250γρ βούτυρο
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Λίγο ξύσμα λεμονιού
για το δεκόρ 3 κουταλιές άγλυκο κακάο μαζί με λίγη ζύμη

Γέμιση
4 μήλα
Κατά προτίμηση καστανή ζάχαρη
Κανέλα
Λίγο βούτυρο
Σταφίδες προαιρετικά
Μπορούμε να καθαρίσουμε ½ κυδώνι , να το τρίψουμε και ανακατέβουμε μαζί με τα τριμμένα μήλα για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στη γεύση.
Τη ζύμη βάζουμε στο ψυγείο για ½-1 ώρα να ξεκουραστεί
Με το πλάστη τη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και απλώνουμε μεσ’ τα βουτυρωμένα φαρμάκια
Γεμίζουμε με τη γέμιση από τα μήλα μας και από πάνω κόβουμε λωρίδες από καφέ ζύμη

Μπορούμε να το κάνουμε άμα μας αρέσει και ανάποδα σαν βάση καφέ ζύμη και κίτρινη από πάνω
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο 15-20 λεπτά
Στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Ότι πρέπει για το απογευματινό καφεδάκι , αλλά και σαν κολατσιό για τα μικρά παιδιά μας!

Advertisements