ΠΙΡΟΣΚΙ ΤΗΣ ΦΙΛHΣ ΜΟΥ ΡΙΤΣΑΣ

DSC04574Ακαταμάχητα , λαχταριστά ,απλα φανταστικά!
Υλικά
500 γρ αλεύρι
250 μλ χλιαρό νερό
1 κουτάλι αλάτι κοφτό
½ κουτάλι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φακελάκι η 42 γρ φρέσκια μαγιά
Εκτέλεση
Στο ποτήρι με χλιαρό νεράκι ρίχνουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη και διαλύουμε τι μαγιά μας
Σε μια λεκανιτσα ρίχνουμε αλεύρι ,αλάτι ,λάδι και νερό με μαγιά ,ζυμώνουμε με το χέρι .
Όταν ξεκολλήσει το ζυμάρι από τα τοιχώματα της λεκανιτσας είναι έτοιμο για φούσκωμα.
Το αφήνουμε σκεπασμένο περίπου 20-30 λεπτά.
Υλικά για γέμιση
Φέτα ,γραβιέρα σε καβάκια ,ζαμπόν ,μπέικων ,βρασμένη και πατημένη πατάτα με κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο με μαύρο πιπέρι λίγη φέτα
Σε μια κατσαρόλα-βαθιά ρίχνουμε αρκετό λάδι να κάψει
Μεταξύ παίρνουμε από το ζυμάρι και με το πλάστη ανοίγουμε φύλλο μισού πόντου και πιο λεπτό με το ποτήρι κόβουμε ωραία στρόγγυλα πιττάκια γεμίζουμε με όποια γέμιση μας αρέσει.Και κλίνουμε πολύ καλά να μην ανοίξει στο τηγάνισμα!
Μόλις το λάδι είναι αρκετά καυτό βάζουμε στην κατσαρόλα μας τα πιροσκι να ροδισουν
Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και όταν είναι όμορφα χρυσαφένια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα .Προσοχή γίνονται πολύ γρήγορα!
Στην χώρα μου το ζυμάρι κάνουμε με γάλα δεν βάζουμε λάδι αλλά βούτυρο και επιπλέον 2-3 κουταλιές ρούμι για να μην τραβήξει στο τηγάνισμα λάδι και είναι λαδερό και το κυριότερο τα κάνουμε με γλυκιά γέμιση π.χ. με νουτελα η γλυκιά μυζήθρα, με καρύδια μαρμελάδα η με παπαρουνόσπορο
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Advertisements