Σοκολατένια κυβάκια-φανταστικό γλυκάκι γεμάτο σοκολάτα

Σοκολατένια κυβάκια-φανταστικό γλυκάκι γεμάτο σοκολάτα
DSC03781
Για το παντεσπάνι θα χρειαστούμε
4 αυγά
250γρ ζάχαρη
150 γρ λάδι-σπορέλαιο κατά προτίμηση
250γ αλεύρι για όλες τις χρήσης
½ φακελάκι μπεικιν
200μλ χλιαρό νερό
4-5 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
Χώρια χτυπάμε ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Στο μιξερ βάζουμε 4 κρόκους αυγού με 200μλ χλιαρό νερό και 250γρ κρυστάλλινη ζάχαρη ,τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά ,να διπλασιαστεί όγκος ,μετά σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι,
ανακατεύουμε αλεύρι ,μπεικιν και κακάο σε ένα μπολ . Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά
και στο τέλος τι μαρέγκα ,ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (αντί για αλεύρι μερικές φορές χρησιμοποιώ τριμμένη φρυγανιά) 25*35 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στον αέρα.DSC03780
Για κρέμα χρειαζόμαστε 5 αυγά ,200γρ κρυστάλλινη ζάχαρη και 6 κουταλιές άγλυκο κακάο
Τα βάζουμε σε μπεν μαρί και χτυπάμε περίπου 10-15 λεπτά να πήξει ,και έπειτα αφήνουμε να κρυώσει .Μετά παίρνουμε 60 γρ άχνη ζάχαρη και 200 γρ βούτυρο ,τα χτυπάμε στο μιξερ- να γίνουν αφρός ,και σιγά σιγά προσθέτουμε από το μίγμα που ήδη έχει κρυώσει.
Η κρέμα μας είναι έτυμη για να την απλώσουμε πάνω στο παντεσπάνι.
Άμα θέλουμε μπορούμε πρώτα να φτιάξουμε σφιχτή σαντιγύ ,σαν πρώτη στρώση και μετά βάζουμε τη σοκολατένια κρέμα και στο τέλος λιώνουμε 130γρ κουβερτούρα με λίγο γάλα ,και λίγο κρέμα γάλακτος ,επίσης βάζουμε λίγη άχνη ζάχαρη και βούτυρο περίπου 30γρ.
Για να είναι γυαλιστερή και όχι τόσο σφιχτή πάνω στο γλυκό μας.
Σε αυτή την φάση είμαστε έτυμοι για να το βάλουμε στο ψυγείο ,βέβαια τρώγετε και αμέσως!!!!!!!!!!!Εμένα μ’αρέσει να βάζω από πάνω λίγο πριν το σερβίρουμε ροδέλες από μπανάνα η ροδέλες φράουλας ,DSC03784
μπορούμε να το πασπαλίσουμε με αλεσμένα φουντούκια η αμύγδαλα η και τριμμένο μπισκότο.DSC03786