Σοκολατόπιτα κόλαση χωρίς γλουτένη της φίλης μου της Καίτης

Σοκολατόπιτα κόλαση της φίλης μου της Καίτης
DSC05570 sokolatopita

Υλικά¨
11/2 ποτ νερό
4 αυγά
2 ποτ ζάχαρη
1 φακελάκι κακάο
100 γρ κουβερτούρα
1 βούτυρο 250 γρ
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 βανίλιες
1 ½ ποτ αλεύρι SCHAR C η /αλέυρι χωρίς γλουτένη για κεικ και γλυκά/κοσκινισμένο
Μπορούμε να αφαιρέσουμε λίγο και να συμπληρώσουμε ψιλό αλεσμένο καλαμποκάλευρο
Χωρίς γλουτενη βεβαίως
1 μπεικιν
Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό ,κακάο ,ζάχαρη ,ανακατεύουμε καλά ,στην συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και βούτυρο να λιώσουν καλά
Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ.Κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού γεμάτο απο το σιρόπι.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια .
Κρόκους χτυπάμε στο μίξερ για λίγη ώρα.
Χωρία χτυπάμε τα ασπράδια μας με μια σταγόνα ξίδι σε μαρέγκα
Από την κατσαρόλα θα αφαιρέσουμε 1 φλιτζάνι μεγάλο και το κρατάμε στην άκρη.
Στο υπόλοιπο άμα κρύωσε προσθέτουμε τους κρόκους ,σιγά σιγά το αλεύρι με μπεικιν
Και στο τέλος την μαρέγκα μας απαλά. Αδειάζουμε στο ταψάκι 20 επί 30 καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-19 λεπτά στον αέρα.
Ακόμα καυτό περιχύνουμε με το σιρόπι που κρατήσαμε στην άκρη.
Σερβίρουμε σκέτο η με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ,ταιριάζει απόλυτα ,η με παγωτό.
DSC05569 sokolatopita
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!