Σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη

Σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη

Για το φύλλο τα χρειαστούμε
περίπου 200γρ και λίγο παρά πάνω αλεύρι χωρίς γλουτένη
100γ στραγγιστό γιαούρτι
120γρ τυρί για άλληλα χωρίς γλουτένη
50γρ βιτάμ
Ζυμώνουμε , δεν πρέπει να κολάει ,το βάζουμε σε μεμβράνη και για 1/2ωορα στο ψυγείο.

Ανοίγουμε το φύλλο για ταψάκι 30*40 το μεταφέρουμε πάνω σε λαδόκολλα
Οποία έχουμε βουτυρώσει ελαφριά
Γέμιση
250γρ σπανάκι φροντίζουμε να μην υπάρχουν νερά από το πλύσιμο , κόβουμε μόνο τα φύλλα
Τα κοτσάνια πετάμε , αλατίζουμε και το πατάμε με χέρι , τρίβουμε λίγο φέτα , και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα σπανάκια στη μέση στο φύλλο μας .

Χτυπάμε 1 αυγό και περιχύνουμε τη γέμιση , κλείνουμε καλά σαν το φάκελο , να μην χυθεί κυρίως το αυγό μας.
Αλείφουμε από πάνω με γάλα η με αυγό

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 35 – 40 λεπτά
Καλή όρεξη!

Advertisements