Τα κιχιά της πεθεράς μου

Τα κιχιά της πεθεράς μου
θα χρειαστούμε:
900γρ αλεύρι Κούλα
500μλ νερό
4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο η ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλιά αλάτι
Μαργαρίνη-βιταμ λιωμένο στο μπρίκι, μαζί με σπορέλαιο
Τυρί Φέτα της αρεσιάς μας

Ζυμώνουμε το ζυμάρι σε μια λεκανίτσα,δεν πρέπει να κολλάει αλλά ούτε να είναι
Πολύ σκληρό,αφήνουμε να ξεκουραστεί
Μετά παίρνουμε ζυμάρι με το χέρι όσο χωράει στο παλάμη μας και κάνουμε μικρές μπάλες
Οποίες ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη ίσα ίσα όσο είναι το παλάμη μας και με το χέρι πάλι βάζουμε βιταμ και το απλώνουμε σε κάθε ανοιχτό ζυμαράκι ,ενώνουμε ανά τρία μαζί
Συνήθως μου βγαίνουν στο τέλος ήδη ενωμένα 4 και κάτι
Από αυτά ανοίγουμε 4 φύλλα,στο πάγκο εργασίας ρίχνουμε αλεύρι για να μην κολλήσει το φύλλο
Το φύλλο είναι λεπτό έως διαφανές ,το κόβουμε σε 3 η 4 λωρίδες, λίγο λαδώνουμε με το λιωμένο βιτάμ + λάδι και τρίβουμε το τυρί επάνω στην λωρίδα, έπειτα στρίβουμε , και από της 2 μακριές πλευρές προς μέσα, μετά μόνο ρολάρουμε, παίρνουμε ταψί λαμαρίνα βάζουμε τα κιχιά,αλείφουμε με βιτάμ η λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς περίπου 15-20 λεπτά. Είναι απλός θεϊκά.
Καλή όρεξη!

Advertisements