Ψωμάκια γλυκά από την Cistinka

Ψωμάκια γλυκά από την Cistinka

200 ml χλιαρό νερό
10 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1,5 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας γάλα σε σκόνη, όταν δεν έχουμε βάζουμε φρέσκο γάλα και λίγο παραπάνω αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Ζάχαρη 1 βανίλια
450 g για κάθε χρήση αλεύρι
πρέζα αλάτι

+ ασπράδι χτυπημένο για άλληλα
σπόρους παπαρούνας η αμύγδαλο φελλέ για πασπάλισμα

Για την προετοιμασία:
όλα τα υλικά με την σειρά βάζουμε στο αρτοπροπαρασκευαστή να φουσκώσει. Αν δεν το κάνετε έτσι, απλά με το κλασικό τρόπο ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε 12 μικρές μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μια ρολάρουμε και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν τα ψωμάκια 45 λεπτά σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα σκεπασμένα με καθαρό πανί. Πριν το ψήσιμο τα αλείφουμε με χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζουμε με φυλλέ αμύγδαλο η παπαρουνόσπορο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αμέσως θα βγάζουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.