KIS LOREN-αλμυρή τάρτα χωρίς γλουτένη

KIS LOREN-αλμυρή τάρτα χωρίς γλουτένη

με ζαμπόν, τυρί φέτα, διάφορα τριμμένα τυριά, 3 χτυπημένα αυγά με 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
για τη ζύμη: αλεύρι Jizerka , αλλά αν δεν το έχουμε χρησιμοποιούμε το Schar C,συμπληρώνω μετά από δοκιμές και αλεύρι FINAX η Μύλοι Αγ. Γεωργίου  500-600 g και παρά πάνω αν χρειαστεί


200 ml-250 ml χλιαρό γάλα
20 g νωπή μαγιά + 1/2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γεμάτη αλάτι,μάυρο πιπέρι
Έβαλα και λίγο μπέικιν πάουντερ-χωρίς γλουτένη
Κάντε τη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας και αφήστε την να ξεκουραστεί
Βουτυρώνουμε τη φόρμα κατά προτίμηση στρόγγυλη με λάδι η βιτάμ απλώστε τη ζύμη στο πάτο και μέχρι τη μέση στο πλάι
τοποθετούμε το ζαμπόν ωρίμανσης χωρίς γλουτένη, φέτα τριμμένη, τριμμένα τυριά και ρίχνουμε 3 αυγά χτυπημένα με κρέμα η γιαούρτι , Διακόσμηση με π.χ. φυλλαράκια όπως στη φοτο και αλείψτε τα με χτυπημένο αυγό
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. περίπου 30-35 λεπτά αν έχουμε ένα μικρότερο μέγεθος φόρμας , αν έχουμε ένα μεγάλο σίγουρα για 40-50 λεπτά

Καλή σας όρεξη!

Advertisements