Panna cotta με σάλτσα φράουλας

Panna cotta με σάλτσα φράουλας
Απαραίτητα συστατικά

1 λίτρο κρέμα γάλακτος , αλλά μου ήταν πολύ βαριά και την επόμενη φορά θα αντικαταστήσω 500 ml με φρέσκο γάλα, ελπίζω , οι φίλοι μας οι Ιταλοί δεν θα θυμόσουν, που δεν θα είναι γνήσια 100% πανακότα. Επιπλέον, χρειαζόμαστε 5 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη , 1 βανίλια , 8 gρ aγαρ-aγαρ όχι περισσότερο γιατί θα είναι πολύ πηχτό!Για χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 ίνες κρόκου Κοζάνης-Σαφράν /προαιρετικά/

Διαδικασία παρασκευής
Βάζουμε να βράσει κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια,στο τέλος προστεθούμε αγαρ-αγαρ και αποσύρουμε tη κατσαρόλα από τη φωτιά . Αγάρ-αγάρ είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό, από κόκκινο φύκι tengusa, το οποίο χρησιμοποιούνε ιδιαίτερα στην βιομηχανία τροφίμων, στη ζαχαροπλαστική ,το αγοράζω σε μορφή σκόνης σε συσκευασίες των 10γρ 100% φυσικό! Είναι μια εναλλακτική λύση αντι ζελατίνη ως πυκνωτικό μέσο και είναι υγιές ,χωρίς θερμίδες, περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, ιώδιο και άλλα ιχνοστοιχεία, μειώνει τη χοληστερόλη!
Λοιπόν, αποσύρουμε τι κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε τη κρέμα σε φόρμα η μικρά ατομικά φαρμάκια .Η Πανακότα γίνεται κυριολεκτικά σε στιγμή , το αγαρ-αγαρ πήζει γρήγορα, ήδη στους 40 βαθμούς.
Κάνουμε μια σάλτσα φράουλας, είχα κατεψυγμένες φράουλες έτσι τους έκοψα και πρόσθεσα λίγη κρυσταλλική ζάχαρη , τα βάζουμε στο μπλέντερ και μετά βράζουμε τη σάλτσα λίγα λεπτά . Μπορούμε να κάνουμε και μια κλασική σάλτσα καραμέλας .
6 κουταλιές νερό, 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Λιώνουμε τη ζάχαρη στο νερό και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος, Όταν χρυσαφίζει είναι έτοιμη η σάλτσα καραμέλας, περιχύνουμε τη πανακότα και μπορούμε να το φάμε!

Advertisements