Quiche Lorraine εκδοχή μου

Quiche Lorraine
260γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100μλ νερό
150γρ βούτυρο
1/2κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κρόκος αυγού
λίγο μαύρο πιπέρι
Τη ζύμη μας απλώνουμε μέσα σε φόρμα και στα τοιχώματα ,γιατί τα το γεμίσουμε και δεν θέλουμε να βγαίνει γέμιση έξω.
Εγώ έβαλα γύρο γύρο κολοκυθάκια ροδέλες
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μεταξύ ετοιμάζουμε τι γέμιση
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 πιπέρια Φλωρίνης
1 κολοκυθάκι
καπνιστό ζαμπόν μπούτι
ανηθος ,μαϊντανός
Αλάτι ,πιπέρι ,ρίγανη
3 αυγά , 2 ασπράδια
250γρ στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
λίγη τριμμένη φέτα
200γρ Mozzarella
Χρειαζόμαστε 1 κρεμμύδι όχι πολύ μεγάλο σε λωρίδες ,1 πράσο σε ροδέλες ,1 πιπέρια Φλωρίνης σε ροδέλες ,1 κολοκυθάκι μεγαλούτσικο σε λεπτές ροδέλες ,καπνιστό ζαμπόν μπούτι σε καβάκια, άμα θέλουμε μαϊντανό και άνηθο , βεβαία όταν δεν μας αρέσει δεν προσθέτουμε τα μυρωδικά.
ακόμη αλάτι , μαύρο πιπέρι και ρίγανη.
Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρεμμύδι , πράσο , πιπέρια για λίγη ώρα
και στη συνεχεία προσθέτουμε κολοκυθάκι ,το καπνιστό ζαμπόν , αλάτι και πιπέρι
Με το μίξερ χτυπάμε καλά 3 αυγά και 2 ασπράδια , ρίχνουμε 3 κουταλιές αλεύρι και στο τέλος 250γρ στραγγιστό γιαούρτι
Πάνω στο ψημένο ζυμάρι αδειάζουμε τη γέμιση από το τηγάνι μας ,βάζουμε άμα θέλουμε τα μυρωδικά ,λίγο τριμμένη φέτα και το περιχύνουμε με τα αυγά που χτυπήσαμε με το γιαούρτι.
Στο τέλος ρίχνουμε τριμμένη Mozzarella από πάνω και από το ζυμάρι που μας έμεινε
Κόβουμε με κου πατ φυλλαράκια και τα τοποθετούμε πάνω και είναι έτοιμο για το φούρνο.
Το Quiche Lorraine ψήνουμε στους 180 για 35-40 λεπτά ακόμη.
Καλή όρεξη!!

Advertisements